×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dunder Stout från Strömmarn’s Bryggeri

Dunder Stout från Strömmarn's Bryggeri gör mig inte helt lycklig.

Om ölen

Producent: Strömmarn’s Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Stout.
Styrka: 7%.
Flaskans bäst före: April 2024 (provsmakas 9 april 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 37013
Pris vid inköp: 33 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dunder Stout från Strömmarn’s Bryggeri gör mig inte helt lycklig.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från Strömmarn’s Bryggeri, så hittar du dom här. Jag har bland annat recenserat Strömmarn’s Stout, som jag tyckte var en trevlig öl. Men bryggeriets Dunder Stout gör mig inte lika lycklig.

Utseende

Dunder Stout från Strömmarn’s Bryggeri har en mörkt röd i princip svart färg med ljusbrun skumkrona som ter sig som skummet på en läskedryck som snabbt tunnas ut. Är det mycket kolsyra i ölen?

Doft

Rostad doft av choklad, kaffe, torkad frukt, nötter och mörkt bröd.

Smak

Rostad smak av choklad, torkad frukt, mörkt bröd, nötter och ton som jag uppfattar är lakrits. Men det finns även en bitterhet i smakbilden. Det finns en markerad beska och kolsyra med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Alltså smaken är okej, men den är lite tråkig. Smaken försvinner snabbt och upplever den även som tunn i eftersmaken. En ton av alkohol återfinns längre bak i smakbilden.

Betyg

Dunder Stout från Strömmarn’s Bryggeri är en helt okej stout att dricka som sällskapsdryck eller att ha som ingrediens i en mustig gryta. Men en bit choklad eller kanske en bit hårdost kan också passa till. Alltså på det stora hela så är det en okej stout. Men köper den igen gör jag inte. Den är som nämnts tidigare lite tråkig i smakbilden och tunn i eftersmaken. Alltså det är absolut inget bottennapp, men helt lycklig är jag inte. Strömmarn’s Stout är en bättre stout enligt mig. Men för all del, låt inte mitt omdöme hindra dig från att testa den.

2,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *