×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Strömmarn’s Stout har en elegant smakupplevelse

Strömmarn’s Stout har en elegant smakupplevelse. Här finns en balanserad doft och smak.

Om ölen

Producent: Strömmarn’s Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 7,6%.
Flaskans bäst före: Okotber 2020 (provsmakas 6 augusti 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 34955.
Pris: 44,50 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Strömmarn’s Stout har en elegant smakupplevelse. Här finns en balanserad doft och smak.

Öl från Strömmarn’s Bryggeri är för mig en positiv upplevelse. Vill du läsa mina tidigare recensioner, så hittar du dom här. Eftersom jag gillat bryggeriets tidigare öler, så är förväntningarna därmed höga när jag provar deras stout, som i skrivande stund är en rykande färsk nyhet.

Utseende

Svart färg med ljusbrun tjock skumkrona.

Doft

Maltig rostad ekfatlagrad karaktär med doft av kaffe, choklad, lönnsirap och ton av russin. Doften av choklad är både från ljus och mörk. Det är en balanserad trevlig doft och doftar som man kan förvänta sig av en stout.

Smak

Maltig rostad lite bitter smak av kaffe, choklad, lönnsirap och russin med bränd rostad eftersmak av kaffe och choklad. Karaktären av ekfatsfatlagring finns även i smaken. Det finns en komplexitet, men den är inte så kraftfull, som en stout faktiskt kan var. Den något lägre alkoholstyrkan kan nog ha en bidragande orsak. Eftersmaken är trevlig, eftersom smakerna ligger kvar länge. När ölen blir mer tempererad, framträder en lakritston.

Betyg

Strömmarn’s Stout är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, till efterrätter av choklad eller varför inte till ostar? Jag kan tro den även passar bra att ha som ingrediens i en mustig gryta. Det är i min mening en lite lättare stout, då den har något lägre alkoholstyrka, men jag kan uppskatta det. För det måste inte alltid vara en komplex käftsmäll när jag dricker en stout. Ibland räcker det faktiskt med att den är lite mer komplext elegant i smaken. Köper jag den igen? Det kan jag absolut tänka mig, men jag kan nog tycka den är lite dyr.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *