×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dark Horse Reserva har lagrats på ekfat

Dark Horse Reserva har lagrats på ekfat av rödvin från Bordeaux.

Om ölen

Producent: De Struise Brouwers.
Land:
Belgien.
Ölstil: Flamländsk röd ale.
Styrka: 7%.
Flaskans bäst före: Februari 2028 (provsmakas 2 maj 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11277.
Pris vid inköp: 359 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras och jag undrar hur den utvecklar sig med tiden.

Dark Horse Reserva har lagrats på ekfat av rödvin från Bordeaux.

Struise Pannepot Reserva är en fantastisk öl och som fick full pott när jag recenserade den. Det beror på att den har ljuvligt komplexa dofter och smaker. Hur är det då med Dark Horse Reserva som bryggts av samma producent? Är den lika komplex och ljuvlig? Som svar på frågan kan jag väl säga att det är en väldigt speciell öl.

Utseende

Dark Horse Reserva har en rödbrun på gränsen till svart färg med smutsig ljusbrun skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Här upplever jag en jäst och syrligt fatlagrad rödvinston med inslag av torkad frukt, bär, kryddor, nötter samt vinäger. Fatlagringen på ekfat är tydlig. Jag kan även tycka det är lite godis över doften. Det är en komplex och intressant doft.

Smak

Vad gäller smaken så upplever jag en jäst och syrligt fatlagrad rödvinston. Men det finns även inslag av torkad frukt, bär, vinäger och kryddor med behaglig beska och syrlig eftersmak av bär, rödvin och torkad frukt. Det är en komplex och mastig smak. Ju mer tempererad ölen blir, desto mer syrlighet och vinäger framträder i smaken.

Betyg

Dark Horse Reserva är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, men en bit ost funkar fint när jag testar. Detta är en komlex och mastig öl. Därmed passar den bra att dela med en vän. Frågan man kan ställa sig är om jag köper den igen? Den är god men väldigt speciell. Det beror på ölets tydliga ton av vin, som den fått från ekfatslagringen. Sammantaget så blir nog svaret ändå nej, om den bara går att få tag på som specialbeställning. Står den där framför mig på hyllan så kanske, men då ska den lagras för att se hur den utvecklas. Det var en rolig öl att testa och kan du få tag på en flaska, så tycker jag absolut att du ska prova.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *