×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Struise Pannepot Reserva har komplexa dofter och smaker

Struise Pannepot Reserva har komplexa dofter och smaker med tydlig ton av ekfatslagring.

Om ölen

Producent: De Struise Brouwers.
Land:
Belgien.
Ölstil: Dark strong ale.
Styrka: 10%.
Flaskans bäst före: April 2023 (provsmakas 6 juni 2019).
Pris vid inköp: 164 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Mycket goda lagringsmöjligheter.

Struise Pannepot Reserva har komplexa dofter och smaker med tydlig ton av ekfatslagring.

Struise Pannepot Reserva har lagrats fyra år på bourbon ekfat. Det ger en öl med komplexa dofter och smaker och ekfatslagringen tar verkligen plats. Detta är en mycket speciell öl och jag älskar den! Det smakar fantastiskt!

Utseende

Mörkbrun på gränsen till svart färg med gråbrun skumkrona.

Doft

Jäst doft av ekfatslagrad bourbon med inslag av torkad frukt, russin, mörk choklad, örter, vanilj samt ton av alkohol. Det doftar som en likör och det är en mycket trevlig komplex doft.

Smak

Jäst fatlagrad smak av bourbon, mycket torkad frukt, russin, mörk choklad och örter med söt eftersmak av ekfat, mörk choklad, vanilj, torkad frukt och rostad kaffe. Smakerna stannar kvar länge i munnen och det är en fröjd! Bourbon tonen går inte att ta miste på och det är komplexa och mycket trevliga smaker. Det är nästan ingen kolsyra alls. Det finns en angenäm alkoholhetta i eftersmaken och det är samtidigt en känsla av hostmedicin, men på ett positivt sätt!

När Struise Pannepot Reserva blir mer rumstempererad tar den torkade frukten och alkoholhettan mer plats och det tillsammans med en liten bitter ton med inslag av marsipan och nötter. Älskar öler där smakerna ändras med temperaturen!

Betyg

Struise Pannepot Reserva är fantastiskt god öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Till mat väljer jag en annan öl. Det är komplexa mastiga och djupa smaker som skapar lycka! Jag vill inte att den ska ta slut! Men nu är den slut när jag skriver denna recension. Jag minns den med lycka och hoppas få tag på en flaska igen.

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *