×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Charlis Rimfrost – Är det vinterns räddning?

Charlis Rimfrost - Är det vinterns räddning och passar den att dricka till julmaten?

Om ölen

Producent: Charlis Brygghus.
Land:
 Sverige.
Ölstil: Mörk ale.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Otydligt märkning och går ej att avläsa (provsmakas 18 december 2018).
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Charlis Rimfrost – Är det vinterns räddning och passar den att dricka till julmaten?

Jag har tidigare här på ölbloggen testat öl från Charlis Brygghus. Ska jag nämna två öl som jag faktiskt tycker smakar bra, så är det Charlis Snöfall och Charlis Älvdans. Vad gäller Snöfall, så har jag ett par flaskor för lagring och julen 2019 återkommer jag med ett omdöme för hur de påverkats av lagring. Om vi nu ska fokusera på Charlis Rimfrost, så är ju den stora frågan vad jag egentligen tycker om den. Det är en mellanöl som kvalar in på 3,5%. Med andra ord är det en julöl som passar att dricka för dig som önskar ett öl av lite lägre alkoholstyrka. På flaskans etikett står det att den är vinterns räddning. Är det ett påstående som jag kan hålla med om?

Utseende

Oklar mörk rödbrun färg med ljusgrå skumkrona.

Doft

Rostad doft av torkad frukt, kanel, pomerans, stjärnanis, kryddor och ton av bitter choklad. Det är en balanserad och trevlig doft. Det finns en julkänsla över doften.

Smak

Rostad lite bitter smak av torkad frukt, kryddor, pomerans, stjärnanis och kanel. Det är en balanserad smak, men tycker den är en aningens tunn. Smaken är trevlig men doften är ett strå vassare.

Betyg

Charlis Rimfrost passar att dricka som sällskapsdryck, men jag kan även tänka mig att servera den till julbordet. Kanske jag hade önskat att den vore ett uns fylligare, men utöver det så smakar det bra. Köper jag den igen? Det är kanske ingen öl jag specialbeställer, men står den framför mig på butikshyllan, så kan jag tänka mig att plocka med mig ett par flaskor. Det är en trevlig öl med juliga smaker för dig som önskar att dricka en öl med lite lägre alkoholstyrka. Är Charlis Rimfrost vinterns räddning? Det vet jag inte riktigt om jag håller med om, men det spelar egentligen ingen roll. Den smakar bra och det räcker för mig.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *