×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Celia Organic Glutenfree Lager från Zatecky Pivovar

Celia Organic Glutenfree Lager från Zatecky Pivovar är en helt okej glutenfri öl.

Om ölen

Producent: Zatecky Pivovar.
Land:
Tjeckien.
Ölstil: Ljus lager.
Styrka: 4,5%.
Burkens bäst före: April 2022 (provsmakas 14 juni 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1581.
Pris vid inköp: 17 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Celia Organic Glutenfree Lager från Zatecky Pivovar är en helt okej glutenfri öl.

Glutenfri öl brukar inte imponera på mig. Jag tycker det behövs för smaken, men jag kan förstå att du som är intollerant mot gluten vill kunna dricka en glutenfri och välsmakande öl. Celia Organic Glutenfree Lager från Zatecky Pivovar är helt okej faktiskt. Men jag vill passa på att tipsa om Poppels American Pale Ale som också är glutenfri och faktiskt god. Men först ska du läsa denna recensionen.

Utseende

Celia Organic Glutenfree Lager klar mörkare gyllengul färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, lite ljus sirap och svag citruston. Men det finns även en lite metallisk doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, lite ljus sirap och citrus. Beskan är markerad med besk eftersmak av de smaker som finns. Men det är även en lite vattnig känsla i smaken samt en metallisk ton.

Betyg

Celia Organic Glutenfree Lager är ölen som är helt okej faktiskt. Som alternativ till glutenfritt så tycker jag den är okej faktiskt. Jag tycker gluten dock behövs i öl, men för de som är allergiker så är det ju positivt att det finns okej öl ändå. Denna dricker du en varm sommardag som sällskapsdryck. Till mat kan all sorts mat passa. Men köper jag den igen? Det lär inte ske för personligt bruk, men ska jag bjuda en glutenintolerant på öl till maten, så då kan jag faktiskt köpa denna. Alltså denna ölen passar bäst till maten tycker jag.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *