Om ölen
Producent: Hanssens Artisanaal.
Land: Belgien.
Ölstil: Lambic.
Styrka: 6,0%.
Flaskans bäst före: Mars 2038 (provsmakas 30 december 2020).
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras
Cassis Lambic från Hanssens Artisanaal är en välsmakande syrlig öl.
Syrliga öler är ingen nyhet här på Ölbloggen och Hanssens Experimental Cassis har jag testat tidigare. Den ölen var tänkt att vara en limiterad utgåva, men som nu är en del av bryggeriets portfölj av öler. Den ölen ni läser nu har därmed bara fått en liten namnändring. Jag brukar skriva att bra öl köper jag igen och eftersom Hanssens Experimental Cassis smakade bra, så var det en självklarhet. Men samtidigt jag var ändå nyfiken att se om den skiljer sig något i smaken, eller om det faktiskt är samma öl.
Av min tidigare recension att döma, så verkar inte mycket ha hänt. Några detaljskillnader verkar finnas i doft och smak. Denna gången gav jag även ölen ett snäpp lägre i betyg, men det kan också tyda på att batcherna kan skilja sig åt något. Eftersom det är inte helt ovanligt. Men det är fortfarande en bra öl tycker jag och kan därmed tänka mig att fortsatt köpa den.
Utseende
Oklar rödbrun färg med obefintlig skumkrona.
Doft
Jäst syrlig fatlagrad doft av svarta vinbär, sura nappar, marmelad och kärnor. Det är en trevlig doft som möter näsan.
Smak
Syrlig jäst fatlagrad smak av svarta vinbär, sura nappar, marmelad och kärnor. Den smakar som den doftar. Men på det stora hela så är det en trevlig men samtidigt lite enkelspårig smak.
Betyg
Cassis Lambic från Hanssens Artisanaal är välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller apertif. Alltså det är så jag främst vill dricka den. I min tidigare recension skrev jag att den kunde passa till en söt efterrätt, eller en kladdkaka med vinbär och grädde Men köper jag den igen? Det kan jag absolut tänka mig att göra.
4,25/5