×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hanssens Experimental Cassis – kraftfull lambic

Hanssens Experimental Cassis - kraftfull lambic.

Om ölen

Producent: Hanssens Artisanaal.
Land:
Belgien
Ölstil: Lambic
Styrka: 6%
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Hanssens Experimental Cassis – kraftfull lambic som du gärna delar med en kompis.

Hanssens Experimental Cassis är kort och gott en mycket bra öl. Det enda jag saknar är en aningens friskhet och kanske lite mer syrlighet, men det är verkligen hårfint. Men detta är en öl som jag gärna delar med en vän. Eftersom dricker man en flaska själv, så blir det faktiskt lite ”too much”. Men vem vill inte dricka välsmakande öl med en kompis?

Utseende

Hanssens Experimental Cassis har en mörkröd färg med obefintlig skumkrona. Det lilla skum som finns, lägger sig som en ring runt kanten av glaset. Några pyttsmå öar av skum återfinns. Ingen syn av bubblor mer än på ytan.

Doft

En mycket syrlig och jäst doft av svarta vinbär och sura nappar. Doften är koncentrerad, som att dofta på outspädd vinbärssaft.

Smak

Kraftfull och syrlig smak av svarta vinbär, med lång kraftig eftersmak som håller i sig. Det är lite som att dricka sur vinbärssaft. Kolsyran är obefintlig. Det finns en torrhet som lägger sig i munnen.

Betyg

Hanssens Experimental Cassis är en mycket trevlig och välsmakande lambic. Men den saknar dock en aningens friskhet och syrlighet som drar ner betyget något.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *