×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Carlsberg Hof var förstahandsvalet när jag festade på kåren

Carlsberg Hof var förstahandsvalet när jag festade på kåren. Vad tycker jag om den idag?

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Lageröl.
Styrka: 4,2%.
Flaskans bäst före: Mars 2019 (provsmakas 5 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1365.
Pris vid inköp: 13,40 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Carlsberg Hof var förstahandsvalet när jag festade på kåren. Vad tycker jag om den idag?

När jag pluggade på högskolan, så var Carlsberg Hof mitt förstaval när jag besökte kåren. Mycket beroende på att den var det billigaste alternativet och ni vet ju hur det står till med ekonomin för studenter. På något vis blev jag van med dess smak och uppskattade den. Nu när studierna är slut sedan några år tillbaka, så har jag inte druckit den alls. Vad tycker jag egentligen om Carlsberg Hof idag? Bryggeriets alkoholfria alternativ är ju riktigt välsmakande, medan deras Sort Guld är allt annat än bra.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Lite sur doft av ljust bröd och förnimmelse av citrus. Finns även en liten söt doft av honung. Doften är enkel och lite intetsägande.

Smak

Frisk maltig smak av ljust bröd, lite citruston och honung med markerad beska. Enkel lite vattnig, tråkig och oinspirerande smak.

Betyg

Carlsberg Hof är en öl att dricka främst till mat som husmanskost. Den funkar väl att dricka som sällskapsdryck, men den bjuder inte på några fantastiska smakupplevelser. Det är på det stora hela en tråkig öl och inget jag köper igen. Nej Carlsberg Hof får helt enkelt förbli ett minne från kvällarna på kåren.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *