×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Carlsberg Sort Guld har en kväljande karaktär och är nej tack på burk

Carlsberg Sort Guld har en kväljande karaktär och är nej tack på burk.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige.
Land:
Sverige.
Ölstil: Lageröl.
Styrka: 5,5%.
Bäst före: April 2019 (provsmakas 29 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1291.
Pris vid inköp: 12,50 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Carlsberg Sort Guld har en kväljande karaktär och är nej tack på burk.

Carlsberg Sort Guld vill jag minnas var en typisk smuggelöl man kunde köpa för en billligare peng än på Systembolaget. Ja den kanske fortfarande är en vanlig smuggelöl vad vet jag? Denna har jag köpt på Systembolaget för den som undrar och det var år och dar sedan jag drack den senast. Jag minns den inte som någon speciellt god öl och nu när jag testat den igen så förstår jag varför jag inte köpt den på alla dessa år. Ja inte tänker jag köpa den någonsin igen. Den ger mig kväljningar.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Frisk maltig doft av ljust bröd och kryddor. Finns en liten svag doft av alkohol. Det är ingen doft som gör mig exalterad.

Smak

Frisk maltig smak av ljust bröd och kryddor med markerad beska. Den har en oidentifierbar söt eftersmak som jag inte gillar. Jag får en känsla av att det är en öl man inte vill dricka många av innan huvudvärken är ett faktum. Det ger mig lite kväljningar faktiskt.

Betyg

Carlsberg Sort Guld är ingen höjdaröl. Den har en lite kväljande smak med inslag av alkohol och jag vill inte dricka den som varken sällskapsdryck eller till mat. Detta är nej tack på burk. Ska man se något positivt så får jag i alla fal tillbaka panten.

1/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *