×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Cantillon Rosé De Gambrinus

Cantillon Rosé De Gambrinus har syrlig fantastisk doft och smak av hallon.

Om ölen

Producent: Brasserie Cantillon.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Går ej att finna (provsmakas 13 maj 2022).
Pris vid inköp: 149 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 7°C.
Lagringsmöjlighet: Drick inom 10 år enligt producenten.

Cantillon Rosé De Gambrinus har syrlig fantastisk doft och smak av hallon.

Jag älskar verkligen suröl. Om den dessutom är fantastisk, ja då är det en lycklig Johan ni har att göra med. Alltså denna ölen gör mig lycklig. Vad jag läst så används 200 g. hallon per liter öl. Gillar du syrlig öl med smak av hallon, ja då ska du spana in denna ölen. Du får gärna läsa mina tidigare recensioner från Brasserie Cantillon när du läst klart denna.

Utseende

Cantillon Rosé De Gambrinus har en mörkröd färg med lätt rosa skumkrona.

Doft

Syrlig endimensionell doft av hallon. Men analyserar man lite till så kan jag även känna doft av hallongodis och någon slags hallonsylt. Det är även en blommig känsla över doften när jag tänker efter. Alltså det är en mycket trevlig doft.

Smak

Syrlig endimensionell smak av hallon. Syrligheten är påtaglig. Det finns en beska med eftersmak av syrligt hallon och hallongodis. Det är en fin balans i smakbilden. Men precis som med doften så kan jag även uppleva en blommig känsla över smakbilden.

Betyg

Cantillon Rosé De Gambrinus är en mycket trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Men skaldjur av räkor kan nog passa fint att servera den till tänker jag. Eller varför inte moules frites? Köper jag den igen? Absolut! Alla dagar i veckan. Men den finns inte att köpa på Systembolaget bör tilläggas.

4,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *