×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bustad Brewing Wit

Bustad Brewing Wit är trevlig balanserad öl att servera som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, korv, kyckling eller lax.

Om ölen

Producent: Bustad Brewing.
Land:
Sverige.
Ölstil: Witbier.
Styrka: 5%.
Bäst före: November 2024 (provsmakas 27 februari 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 32430.
Pris: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Bustad Brewing Wit är trevlig balanserad öl.

När du läser denna recensionen då är det första gången jag testar öl från Bustad Brewing. Det är deras Wit jag testar och jag måste säga att jag gillar ölen. Det får bli att testa fler öl från bryggeriet och då hittar du dem samlade här.

Utseende

Bustad Brewing Wit har en oklar gul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Jäst doft av vetebröd, kryddor, örter samt en honungskaraktär. 

Smak

Jäst smak av vetebröd, örter, kryddighet, citrus och honungskaraktär. Beskan är relativt markerad med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Bustad Brewing Wit är trevlig balanserad öl att dricka som sällskapsdryck eller till rustika rätter av fläsk, korv, kyckling eller varför inte en bit lax? Men köper jag den igen? Jo men det kan jag tänka mig att göra. Eftersom det smakar bra.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *