×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brugse Zot Dubbel från Huisbrouwerij De Halve Maan

Brugse Zot Dubbel från Huisbrouwerij De Halve Maan passar till ostbrickan.

Om ölen

Producent: Huisbrouwerij De Halve Maan.
Land:
Belgien.
Ölstil: Dubbel.
Styrka: 7,5%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 26 december 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11271.
Pris vid inköp: 129,60 kr (kom i ett mixpack tillsammans med 3 andra öler från bryggeriet).
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Brugse Zot Dubbel från Huisbrouwerij De Halve Maan passar till ostbrickan.

Jag nämnde i min recension om Brugse Zot Blond, att jag hade höga förhoppningar om ölen från Huisbrouwerij De Halve Maan. Brugse Zot Blond var absolut ingen dålig öl, men jag måste inte ha den igen till varje pris. Hur är det då med Brugse Zot Dubbel som denna recensionen handlar om?

Utseende

Oklar rödbrun färg med ljusbrun porös skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Jäst doft av främst torkad frukt, men det finns även nyans av karamell, örter och mörkt bröd. Men det finns även en lätt ton av alkohol. Det är en ganska anonym och tillbakadragen doft. Den är lite doftlös öl för att va belgisk. Men den doft som finns är balanserad.

Smak

Jäst smak av främst torkad frukt, men även toner av mörkt bröd, karamell, ton av godis och örter med markerad beska och eftersmak av torkad frukt. Det finns en bra balans i smaken, men det är främst torkad frukt som framträder i smakbilden. Men den blir lite enformig att dricka i längden. Den är lite tunn men samtidigt elegant också i smaken.

Betyg

Brugse Zot Dubbel dricker du främst till ostbrickan tänker jag. Jag provar faktiskt med några ostar och det var en bra kombination. Enformigheten plockades bort när ostarna kom in i arenan. Jag kan även tänka mig att den kan passa som ingrediens i en mustig gryta. Då skulle man dricka ölen till. Som sällskapsdryck väljer jag något annat. Smaken är både balanserad och bra, men den är lite tunn och slätstruken också. Men köper jag den igen? Om den finns framför mig på hyllan, så kan jag köpa en flaska eller två. Men den är inte så bra att jag specialbeställer den.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *