×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brekeriet Lilac är bryggt med syrén. Hur smakar den?

Brekeriet Lilac är bryggt med syrén. Hur smakar den? Riktigt bra måste jag säga!

Om ölen

Producent: Brekeriet Beer AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Syrlig vild öl.
Styrka: 5,4%.
Flaskans bäst före: Maj 2028 (provsmakas 1 juni 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11500.
Pris vid inköp: 69kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Mycket goda lagringsmöjligheter.

Brekeriet Lilac är bryggt med syrén. Hur smakar den? Riktigt bra måste jag säga!

Jag har tidigare testat öl från Brekeriet här på ölbloggen. Deras Alpha Beta provade jag på En öl & Whiskymässa och den tyckte jag smakade riktigt bra. Brekeriet Lilac är bryggd med syrén. Jag har faktiskt ingen erfarenhet av den smaken. Men det spelar ingen roll i mitt fall, för jag tycker Brekeriet har framställt en välsmakande öl. Det smakar bra helt enkelt!

Utseende

Oklar gulorange färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Syrlig jäst doft av fatlagradade blommor, ljust bröd och gräs. Jag gick ut och doftade på en syrénbuske, men kunde inte koppla samman dofterna. Oavsett så doftar det trevligt.

Smak

Jäst syrlig smak av fatlagring, ljust bröd, blommor och gräs med markerad beska och syrlig eftersmak. Det är nästan så man får en känsla från bär av smultron och jordgubbe. Men nu ska den som sagt vara tillverkad av syrén.

Betyg

Brekeriet Lilac är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, aperitif eller till skaldjur som räkor. Köper jag den igen? Ja det kan jag tänka mig. Det smakar faktiskt bra! Mums!

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *