×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Arboga Specialbrygd 5,6% är inte en speciellt god öl

Arboga Specialbrygd 5,6% är inte en speciellt god öl. Om du nu ska dricka den, så är det till mat.

Om ölen

Producent: Three Towns Independent Brewers.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 6,5%.
Burkens bäst före: Maj 2019 (provsmakas 29 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1375.
Pris vid inköp: 10,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Arboga Specialbrygd 5,6% är inte en speciellt god öl. Om du nu ska dricka den, så är det till mat.

Idag blir det tredje raka recensionen med öl från Three Town Independent Brewers. Det började med Arboga Extra Stark 10,2 och sedan Arboga Starkt Öl 7,3%. Ingen av dessa öler har varit någon speciellt god upplevelse. Arboga Specialbrygd 5,6% kan jag lova er att den inte är någon speciellt god öl heller.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Doft av ljust bröd, kryddor och ton av alkohol som slår igenom. Det finns en söt ton i doften och det finns även en lite parfymerad doft. Doften är på det stora hela inte jättetrevlig.

Smak

Söt maltig smak av ljust bröd, kryddor, honung och med en ton av alkohol med markerad beska och nästan lite bränd eftersmak. Tycker smaken är lite obalanserad faktiskt.

Betyg

Arboga Specialbrygd 5,6% dricker du främst till mat som grillat och husmanskost. Där kan den kanske lämpa sig som bäst, även om jag personligen hade valt en annan öl. Som sällskapsdryck väljer jag definitivt något annat. Som ni säkert förstår så är inte detta någon höjdaröl. Nej tack på burk helt enkelt.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *