Arboga Extra Stark 10,2% smakar som en öl spetsat med nubbe. Det är bara sånghäftet med nubbevisor som saknas.

Vad får man om man spetsar en öl med en nubbe? Jo man får en Arboga Extra Stark 10,2. Det var min första tanke när jag provsmakade ölet. Innan jag ens öppnat burken var min tanke att jag inte kommer kunna dricka upp den alls, då den troligtvis smakar riktigt vidrigt. Men jag blir faktiskt lite förvånad. Med alkoholstyrkan till trotts, så går den att dricka, även om jag kan lova er att det inte är några speciellt angenäma smaker vi pratar om.

Snabbfakta

Producent: Three Towns Independent Brewers.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 10,2%.
Burkens bäst före: Juni 2019 (provsmakas 2 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11392.
Pris vid inköp: 20,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Utseende

Ljus bärnstensfärg med gräddvit skumkrona.

Doft

Doft av ljust bröd, kryddor och honung. Det finns tydlig doft av sprit. Trodde den skulle dofta riktigt vidrigt, men så är inte fallet, även om jag kan lova er att det inte är någon fantastiskt trevlig doft vi pratar om.

Smak

Smak av ljust bröd, kryddor och honung med påtaglig alkoholbränna och markerad beska. För att vara såpas stark, så är inte smaken helt ute och cyklar. Men det är fortfarande inte någon större fröjd över smaken och det är med ett motstånd som jag dricker den.

Betyg

Arboga Extra Stark 10,2 är verkligen ingen favorit hos mig och den är på det stora hela mastig att dricka. Det som förvånar mig dock är att den är förvånansvärt drickbar för att hålla så hög alkoholhalt. Men tro nu inte att det är en god smak bara för det. Detta är faktiskt ingen öl jag vill dricka som sällskapsdryck, men till silltallriken kan den kanske funka i nödfall, men då behöver du inte ha nubben till. På burken står det att den är en smakfull klassiker. Jag kan inte riktigt hålla med producenten här…

1,5/5

Arboga Extra Stark 10,2% smakar som en öl spetsat med nubbe. Det är bara sånghäftet med nubbevisor som saknas.