×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Arboga Extra Stark 10,2% smakar som en öl spetsat med nubbe

Arboga Extra Stark 10,2% smakar som en öl spetsat med nubbe. Det är bara sånghäftet med nubbevisor som saknas.

Om ölen

Producent: Three Towns Independent Brewers.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 10,2%.
Burkens bäst före: Juni 2019 (provsmakas 2 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11392.
Pris vid inköp: 20,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Arboga Extra Stark 10,2% smakar som en öl spetsat med nubbe. Det är bara sånghäftet med nubbevisor som saknas.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Vad får man om man spetsar en öl med en nubbe? Jo man får en Arboga Extra Stark 10,2. Det var min första tanke när jag provsmakade ölet. Innan jag ens öppnat burken var min tanke att jag inte kommer kunna dricka upp den alls, då den troligtvis smakar riktigt vidrigt. Men jag blir faktiskt lite förvånad. Med alkoholstyrkan till trotts, så går den att dricka, även om jag kan lova er att det inte är några speciellt angenäma smaker vi pratar om.

Utseende

Ljus bärnstensfärg med gräddvit skumkrona.

Doft

Doft av ljust bröd, kryddor och honung. Det finns tydlig doft av sprit. Trodde den skulle dofta riktigt vidrigt, men så är inte fallet, även om jag kan lova er att det inte är någon fantastiskt trevlig doft vi pratar om.

Smak

Smak av ljust bröd, kryddor och honung med påtaglig alkoholbränna och markerad beska. För att vara såpas stark, så är inte smaken helt ute och cyklar. Men det är fortfarande inte någon större fröjd över smaken och det är med ett motstånd som jag dricker den.

Betyg

Arboga Extra Stark 10,2 är verkligen ingen favorit hos mig och den är på det stora hela mastig att dricka. Det som förvånar mig dock är att den är förvånansvärt drickbar för att hålla så hög alkoholhalt. Men tro nu inte att det är en god smak bara för det. Detta är faktiskt ingen öl jag vill dricka som sällskapsdryck, men till silltallriken kan den kanske funka i nödfall, men då behöver du inte ha nubben till. På burken står det att den är en smakfull klassiker. Jag kan inte riktigt hålla med producenten här…

1,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

10 kommentarer

  1. Annica skriver:

   Detta är en helvetes dryck!! Lever med en alkoholiserad man som dricker detta gift dagligen och gjort så i många år. Hans kropp håller på och lägga av, hans personlighet är förändrad till ett helvete på jorden. Han håller på att förlora hela sin familj, vi står inte ut längre.
   Tag bort denna svarta helvetes dryck från sortimentet!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej!
    Jag förstår verkligen att du tycker det är en helvetesdryck. Den hade i min mening kunnat ersättas med något mer smakfullt. Men tyvärr är det nog som så att om denna ölen försvann från sortimentet, så hade han garanterat bara valt en annan öl med hög alkoholstyrka. 🙁
    Trisst att läsa det du skriver och detta är baksidan med alkoholen. Ta hand om dig och barnen för ni är viktigare än en man som super sig full och förändrar sitt beteende till det värre med sin alkoholkonsumtion!

  2. Martin Lundqvist skriver:

   En mycket smakfull öl enligt mig. Jag är ingen ölexpert eller så, men jag tycker iallafall att denna öl är värd att smaka på och tycker att den är faktiskt god. Och stark är den dessutom! Den har en balanserad sötma och är definitivt drickbar med sin höga styrka. Jag tycker den smakar bättre än Three Hearts 7,5% eftersom den inte är lika besk, men det är nog en personsmak.

   Jag rekommenderar iallafall denna ljuvliga öl till den som letar efter de starkaste ölen på marknaden (och supa med) eller till de som bara vill avnjuta ölen och uppleva smakerna med en påtaglig styrka. Jag älskar den och den får 4/5 från mig! 🙂

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Kul du gillar den och roligt att du delar med dig av dina intryck! 🙂 Det är absolut inget fel med att tycka om denna ölen. Det finns en plats även för Arboga Extra Stark, även om jag personligen väljer något annat. Kul att du skriver!

  3. Jesper skriver:

   Beviset på att Systembolaget inte har en alkoholpolitik.Som designad för ”tjoffe på parkbänken” , på samma vis som alkoläsk och färdigblandad grogg.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Uppenbarligen så tilltalar väl den alltid någon tänker jag, eftersom den verkar finnas på samtliga bolag. Jag hade dock sett att den platsen haft en helt annan öl.

  4. Thomas skriver:

   Vidrig – smaka stark belgisk klosteröl. Då blir det njutbart

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Jag har provat ett gäng klosteröl/munköl. Gör en sökning vetja. 🙂

  5. Jesper Nordström skriver:

   Numera finns det en subkultur som heter varmboga där de värmer den öppen på grillen så det mer blir som en glögg att bli lite go och varm av

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Aha där ser man. Nu blev jag lite intresserad av att testa detta fenomen. Faktiskt. Kanske det blir en video om saken i framtiden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *