×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Apex Asmodeus DIPA från Apex Brewing

Apex Asmodeus DIPA från Apex Brewing är som en IPA på steroider.

Om ölen

Producent: Apex Brewing Co.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dubbel IPA.
Styrka: 8%.
Burkens bäst före: Juni 2021 (provsmakas 8 januari 2021).
Systembolagets nr: 34728.
Pris vid inköp: 54,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Apex Asmodeus DIPA från Apex Brewing är som en IPA på steroider.

Då var det dags att testa en ny öl från Apex Brewing Co. Min första upplevelse från bryggeriet var deras Replicant DIPA. Alltså jag tyckte det var en trevlig öl. Därmed är förväntningarna stora när jag testar Apex Asmodeus DIPA.

Utseende

Apex Asmodeus DIPA har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt och tallbarr. Men jag får även en liten känsla av marmelad och färskpressad juice i doften. Det är en trevlig doft måste jag säga.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, örter, tallbarr och ton av alkohol samt humlebränna. Beskan är markerad med eftersmak av tropisk frukt. Tonen av alkohol gör sig påmind långt i eftersmaken. Alltså det är en kraftfull smak, men det finns samtidigt en balans. Den är lite som en IPA på steroider.

Betyg

Apex Asmodeus DIPA från Apex Brewing är trevlig öl att dricka främst som sällskapsdryck. Till mat kan grillad bbq och hamburgare passa tänker jag. Men köper jag den igen? Ja men det kan jag tänka mig att göra. Som rubriken säger, så är den som en IPA på steroider. Alltså på ett positivt sätt. Det är mycket smak! Men kanske att den är lite väl dyr… 

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *