×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Apex Replicant DIPA har smak av tropisk frukt

Apex Replicant DIPA har smak av tropisk frukt. Gott är det också.

Om ölen

Producent: Apex brewing Co.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dubbel IPA.
Styrka: 8%.
Burkens bäst före: Juli 2021 (provsmakas 8 januari 2021).
Systembolagets nr: 34725.
Pris vid inköp: 54,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Apex Replicant DIPA har smak av tropisk frukt. Gott är det också.

När du läser denna recension, så hade jag läst goda vitsord om öl från Apex Brewing. Bland annat på ställen som Vi snackar öl. Alltså det fick mig att köpa hem ett gäng öl och den första ölen du ska få läsa om, är Apex Replicant DIPA. Det är alltså en dubbel ipa vi pratar om. Som ni redan förstått i den inledande rubriken, så är det en god öl jag dricker.

Utseende

Apex Replicant DIPA har en oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, örter och tallbarr. Det är lite som att dofta på en färskpressad juice. Men jag kan inte låta blir att även få en syntetisk känsla av något slags skurmedel. Men jag väljer att ignorera den doften.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, örter, tallbarr och humlebränna. Beskan är markerad med tropisk eftersmak. Alltså det är lite som att dricka en färskpressad juice. Men jag kan även uppleva att det finns en lite brödig ton i smaken. Smaken är bättre än doften tycker jag.

Betyg

Apex Replicant DIPA är en trevlig öl att dricka främst som sällskapsdryck. Det är nog så jag vill dricka den. Lite snacks till kanske. Men köper jag den igen? Det kan jag göra. Värt att notera är att många menar den ska drickas så färsk det bara går. Eftersom smaken förändras fort. Så är det faktiskt med öl av stilen IPA och dess inriktningar. Jag hoppas kunna få testa en riktigt färsk för att kunna jämföra.

3,75/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *