×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Nya Johans mat – detta är planen framåt

Nya Johans mat - detta är planen framåt med min matblogg.

Nya Johans mat – detta är planen framåt med min matblogg.

Söndagen den 28 mars lanserades nya Johans mat. Vi kan kalla det för version 2.0. Ni som tidigare besökt min matsajt, har säkert noterat att den primärt röda färgen har bytts ut mot gul och blå färg. Som den svenska flaggan faktiskt. Men det finns mer saker som är annorlunda.

Min matblogg bygger på WordPress som publiceringssystem. Tidigare använde jag ett sk. färdigbyggt tema. För dig som inte riktigt har koll på vad jag menar, så kan man förenklat säga att jag använde en färdigbyggd sidbyggare. Men med nya Johans mat, så har jag byggt mitt egna sk. tema med egen design och upplägg som jag vill ha det. En annan orsak var att jag ville få en snabbare matblogg och samtidigt skapa en bättre användarupplevelse för dig som besökare.

Vad kommer då ske framåt med Johans mat?

Jag har hintat i detta inlägg, att det kommer en version 2.0 som nu är här. Jag kommer sedan tidigare fortsatt att publicera matrecept och skriva matartiklar. Förhoppningsvis i ännu större skala än tidigare. Men det finns även planer på att ta Johans mat till ett videoformat. Jag återkommer om detta. Men Johans mat kommer redan nu få ett fokus.

Fokus på husmanskosten

Med nya Johans mat kommer ni få se mer recept som är kopplat till husmanskosten. För det är mat som ligger mig varmt om hjärtat. Tanken är att nörda ner mig och förfina recept och exempelvis upptäcka mat från förr som gjordes i Sverige. Det betyder som sagt inte att ni inte kommer få se recept från andra delar av världen. Alla länder har ju sin husmanskost och den vill man ju inte missa! Men jag tänker mig försöka ha ett litet större fokus på den svenska maten. Därav den gula och blå färgen.

Öl och mat i kombination

Ni som besöker min sajt har garanterat noterat att jag har en ölblogg. Jag kallar den för Ölbloggen. Jag kommer fortsatt att recensera öl och skriva ölrelaterade artiklar. Men ska försöka lägga ännu större fokus på kombinationen mat och öl med nya Johans mat. Gärna välja svensktillverkad öl. Jag har redan påbörjat detta arbete, genom att i vissa recept ge rekommendationer på öl som jag tycker passar att dricka till. Men ska också försöka ta fram recept där öl är en del av ingrediensen. Gärna en svensk öl.

Forma min egna kokbok

Nej jag kommer inte ta fram en kokbok och sälja i närmaste bokhandel. Men min matblogg kan man faktiskt se som en digital kokbok och det är detta som jag håller på att forma sedan starten. Utöver att publicera nya recept, så finns det faktiskt recept som jag kommer se över och förfina. Det finns heller inget som utesluter att jag eventuellt plockar bort recept. Jag är ingen utbildad kock utan tycker bara det är kul att nörda ner mig i mat och lära mig mer. Det är så jag formar min digitala kokbok. I mitt lärande så kommer jag därmed att skriva nya recept och förfina befintliga och förhoppnings kommer ni kunna uppskatta dem också.

Hoppas ni vill följa med på min matresa med nya Johans mat!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste bilder och filmer från Instagram