×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Matbloggen – Enkla och lättlagade recept för alla

Matbloggen - Enkla och lättlagade recept för alla. Detta är historien om Johans mat.

Matbloggen – Enkla och lättlagade recept för alla. Detta är historien om Johans mat.

Enkla och lättlagade recept för alla är hela grundtanken med Johans mat. Eller från början så startade det egentligen med att jag började få ett större intresse för mat och matlagning. Jag har alltid gillat lättlagade men ändå smakfulla maträtter. Såklart gör jag även långkok emellanåt, men det ska ändå vara enkelt att tillaga.
Ju mer jag började utforska matens underbara värld, så ville jag ju samtidigt spara mina recept. Det var då idén föddes på att faktiskt starta en matblogg. Tanken var då att dels fortsätta att lära mig mer om mat, men också samtidigt dela med mig av mina recept.
Jag försöker hålla mig till ingredienser och matvaror som de flesta kan få tag på. Visst kan det vara kul att beställa specialvaror från någon mysig webbshop, men i slutändan så vill åtminstone jag att det ändå ska vara matvaror som enkelt går att få tag på i dagligvaruaffären.

Den lärande aspekten

Men Johans mat är mer än bara recept och jag pratar nu inte om mitt sidoprojekt Ölbloggen. Eller för den delen min närvaro i sociala medier som med exempelvis mitt instagramkonto. Det finns faktiskt en lärande aspekt utöver att bli bättre på matlagning. Jag är en teknisk person som samtidigt är intresserad av en mängd olika områden som exempelvis marknadsföring, A/B-testning, personalisering, marketing automation och optimering av kundresor. Därmed använder jag matbloggen som ett sätt att lära mig saker ur andra perspektiv.

Exempelvis arbetar jag stenhårt med sökmotor optimering (det som förkortas SEO). Jag undersöker även hur jag kan optimera hemsidan och förbättra den för dig som läsare. Eftersom jag vill skapa en så användarvänlig matblogg som möjligt. Jag undersöker även hur jag med gerillamarknadsföring kan få besökare som både tillagar recept, interagerar och kommer med feedback. Nu på senare tid, har jag även börjat undersöka vad som genererar följare. Här finns det dock ingen avsikt att jaga följare till varje pris, utan jag vill bara lära mig vad som just genererar följare.

Sen är det ju såklart även kul att skriva. Jag vill nog hävda att jag med tiden blivit mycket bättre på att skriva tack vare min mat- och ölblogg. Fast jag vill ändå inte kalla mig för journalist eller skribent.
De enda kostnaderna jag har, är för själva domänerna och mitt webbhotell samt en kostnad för en tjänst som heter Cloudflare. Jag spenderar alltså inga pengar på annonsering i sociala medier eller via söktjänster som Google. Det får räcka med min gerillamarknadsföring. Såklart lägger jag pengar på ingredienser till matrecept eller öl som jag vill recensera. Men det måste jag ju för att kunna skapa innehåll till Johans mat och Ölbloggen.

Vill jag med matbloggen bli en kändis?

Med Johans mat och även Ölbloggen, så finns inget mål att bli en kändis, eller influencer som är så populärt att bli numera. Visst är det kul med miljontals följare, men jag det är inte så att jag jagar följare till varje pris, mer än det jag redan benämnt. Jag har heller ingen målsättning att tjäna pengar på min matblogg och att det ska bli mitt leverbröd. Visst kan jag eventuellt göra samarbeten som genererar en intäkt, men då kommer det vara i samband med något recept som exempel. Samtidigt jagar jag inga samarbeten heller.

Matbloggen driver jag på min fritid och är därmed ett trevligt fritidsintresse. Det är så jag håller det och har i dagsläget inga planer på att förändra detta. Jag arbeta med Johans mat och Ölbloggen i mån av tid. Jag har skrivit ett inlägg på ölsnack, där jag tänker ta Ölbloggen till ett nästa steg. Det är faktiskt som så att jag tänker göra samma sak med Johans mat. Du kommer att få se en version 2.0 av matbloggen. Den som följer kommer få se vad det innebär.

Att jag tar matbloggen till version 2.0, betyder fortfarande inte att jag ska bli någon matkändis eller stor influencer. Den lärande faktorn är och kommer förbli den viktigaste faktorn och att allt det jag gör ska vara kul utan någon press. Jag har idag ett jobb som är utvecklande och som jag trivs med och det är detta jobbet som finansierar detta fritidsprojekt. Men vem vet vad framtiden har att erbjuda.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *