×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Joetisserie från Kamado Joe – Mitt nya tillbehör till grillen

Joetisserie från Kamado Joe - Mitt nya tillbehör till grillen. Här tillagas mat under snurrning.Joetisserie från Kamado Joe - Mitt nya tillbehör till grillen. Här grillas mat under snurrning.

Joetisserie från Kamado Joe – Mitt nya tillbehör till grillen. Här grillas mat under snurrning.

Jag har nyligen köpt ett tillbehör till min Kamado Joe som heter Joetisserie. Meningen med detta tillbehör är att du tillagar maten under snurrning. Det är alltså en motor som roterar en stång med två gafflar/klor som håller fast det du vill grilla.

Med Joetisserie från Kamado Joe kan du exempelvis tillaga kyckling, kebabspett eller frukter som ananas. När jag testade tillbehöret första gången, så tillagade jag en kyckling. Jag valde att örtkrydda kyckling enligt följande recept.

I en video på YouTube, så går jag igenom Joetisserie tillbehöret och där jag även tillagar nämnda kyckling. Vill du veta mer och hur resultatet blev, så tycker jag du ska spana in videon ovan!

Allt jag gör med Johans mat är ett lärande. Jag är ingen utbildad kock och har heller inga stjärnor i Michelin guiden. Jag har bara ett genuint matintresse och vill lära mig mer. Men det jag lär mig vill jag såklart dela med mig utav. Exempelvis hur man ska bemästra Joetisserie tillbehöret och hur man exempelvis får till en fantastisk kyckling. Jag har efter första grillförsöket dragit lärdomar, vilket jag också nämner om i videon. Men jag har också fått tips på saker jag kan förändra, för att det ska bli ännu bättre. Jag kommer att återkomma med en ny video, när jag fått perfektion på min snurrkyckling. Men ni kan naturligtvis även förvänta er videor där jag tillagar mer mat än bara kyckling.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *