×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Entrecôte på sous vide

Entrecôte på sous vide - vilket tillagningssätt gillar jag bäst?

Entrecôte på sous vide – vilket tillagningssätt gillar jag bäst?

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Jag provade för första gången att tillaga entrecôte på sous vide. Det jag gjorde var att krydda 3 st. bitar entrecôte med salt och svartpeppar. Sedan vakuumförpackade jag köttet och tillagade det på min Anova sous vide på 54 grader i 2 timmar.

Men efteråt så får köttet en kokt yta. Det vill du såklart rätta till. För att få till en fin yta, så måste du först torka bort fukten på ytan, så att köttet blir torrt. Men skrapa inte med pappret, utan dutta bara. Sen kan man få till ytan på olika sätt.

Det jag gjorde och som du kan se i videon ovan, var att slutföra ytan på tre olika vis. På den första köttbiten använde jag min GrillGun för att få till en yta. På andra köttbiten så stekte jag den i en stekpanna med olja och smör. Den tredje köttbiten grillade jag på min Kamado Joe.

Tanken var att se vilket sätt som jag gillade att servera min entrecôte på sous vide.

Vilket tillagningssätt gillar jag bäst?

Alla tycker vi såklart olika, men jag gillar verkligen grillsmaken. Så jag satte den grillade köttbiten på förstaplatsen. Men den stekta ska inte skämmas alls. Den var också god. På tredjeplatsen hamnade då den köttbit som jag brände av med min GrillGun. Varför den hamnade på sista platsen, beror på att den saknade lite karaktär. Då jämfört med den stekta köttbiten som fått in trevlig smörsmak och den grillade som då har grillsmaken. Oavsett vilken köttbit som jag fått serverad, så hade jag varit nöjd. Se gärna hela videon ovan och glöm inte att prenumerera på min YouTube-kanal.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *