Mango chutney – recept som du lyckas med. Varför köpa den fabriksproducerade?

Så här gör du mango chutney

  1. Finhacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran.
  2. Jag använder fryst färdig tärnad mango. Köper du färsk, så skär du mangon i mindre tärningar.
  3. Lägg alla ingredienser förutom mangon i en kastrull.
  4. Låt koka upp under omrörning. När det börjar bubbla så sänker du värmen till medel på spisen.
  5. Tillsätt mangon och låt sjuda under kontinuerlig omrörning i 30-40 minuter. När den känns tjock i konsistensen så är den färdig.
  6. Lägg din färdiga mango chutney i en glasburk som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburken och locket. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 15 minuter.
  7. När din mango chutney svalnat, så förvarar du den i kylskåpet. Låt den helst få stå till sig i 2-3 dagar. Då sätter sig smakerna och din chutney blir ännu godare.

Servera mango chutney tillsammans med grillad fisk, kyckling eller kött. Den passar utmärkt att använda i såser eller grytor. Oöppnad chutney bör hålla i flera månader i kylskåpet. Men då den är så god, så tar den slut snabbt!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked

Mango chutney

  • 250 g mango i tärningar (färsk eller fryst)
  • 1 dl. rödvinsvinäger
  • 2 dl. strösocker
  • 1+1/2 msk. garam masala
  • 1/2 st. mindre gul lök
  • 1/2 st. röd chili
  • 1/2 msk. riven ingefära
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 tsk. senapsfrön gula
Skriv ut receptet