Ingredienser
Mango Chutney
- 250 g mango i tärningar (färsk eller fryst)
- 1 dl. rödvinsvinäger
- 2 dl. strösocker
- 1+1/2 msk. garam masala
- 1/2 st. mindre gul lök
- 1/2 st. röd chili
- 1/2 msk. riven ingefära
- 2 st. vitlöksklyftor
- 1 tsk. senapsfrön gula
Mango chutney – recept som du lyckas med. Varför köpa den fabriksproducerade?
Så här gör du mango chutney
- Finhacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran.
- Jag använder fryst färdig tärnad mango. Köper du färsk, så skär du mangon i mindre tärningar.
- Lägg alla ingredienser förutom mangon i en kastrull.
- Låt koka upp under omrörning. När det börjar bubbla så sänker du värmen till medel på spisen.
- Tillsätt mangon och låt sjuda under kontinuerlig omrörning i 30-40 minuter. När den känns tjock i konsistensen så är den färdig.
- Lägg din färdiga mango chutney i en glasburk som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburken och locket. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 15 minuter.
- När din mango chutney svalnat, så förvarar du den i kylskåpet. Låt den helst få stå till sig i 2-3 dagar. Då sätter sig smakerna och din chutney blir ännu godare.
Servera mango chutney tillsammans med grillad fisk, kyckling eller kött. Den passar utmärkt att använda i såser eller grytor. Oöppnad chutney bör hålla i flera månader i kylskåpet. Men då den är så god, så tar den slut snabbt!