×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kyckling med chili, ingefära och koriander

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Marinad

  • 1 kg kyckling
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 4 st limeblad
  • 500 g naturell yoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar

Grytan

  • 1 gul lök
  • 2 rejäla matskedar garam masala
  • Tomatpuré
  • Smör

Min indiska variant på kyckling är både lättlagad och god. Marineringen kan göras kvällen innan, så du snabbt får ihop måltiden efter en lång arbetsdag.

Så här gör du

Hack vitlöken, ingefäran och chilin fint och lägg i en bunke. Tillsätt gurkmeja, spiskummin och koriander. Blanda runt med yoghurten och smaka av med salt och peppar. Dela kycklingfiléerna i ca. 2 cm tjocka bitar och lägg tillsammans med övriga ingredienser. Vill du ersätta kycklingfiléerna med kycklingvingar eller kycklingben så går det utmärkt också. Tillsätt 4 st limeblad. Låt röran marinera i minst 2 timmar.
Hacka gul lök och stek upp i en stekpanna med olja tillsammans med garam masala. När löken och garam masalan fått steka på en stund, tillsätter du 2 matskedar tomatpuré som du steker under konstant omrörning. När allt fått steka på en stund lägger du det i en större kastrull.
Plocka ut kycklingen från marinaden. Stek kycklingen så den får färg runt om. Lägg kycklingen i samma kastrull som övriga ingredienser tillsammans med den sås som är kvar från marinaden. Låt allt få koka upp och sedan få sjuda i ca. 20-25 minuter eller tills kycklingen är färdig. Servera med ris och garnera med färsk koriander eller finhackad salladslök.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *