Ingredienser
4 portioner
Kyckling i örtig crème fraiche sås
- 600. kycklinglårfilé eller kycklingfilé
- 5 dl. crème fraiche
- 8 st. soltorkade tomater
- 1 msk. libbsticka
- 1 msk. dragon
- 1 msk. timjan
- 1 msk. persilja
- 1 msk. oregano
- 2 msk. basilika
- 1 tsk. kryddsalvia
- 1 tsk. rosmarin
- Skalet från 1 citron
- Saften från 1/2 citron
Kyckling i örtig crème fraiche sås är enkel och god att tillaga. Men se till att använda färska örter!
Så här gör du kyckling i örtig crème fraiche sås
- Hacka libbsticka, dragon, timjan, rosmarin, persilja, oregano, basilika och kryddsalvia. Hacka sedan 8 st. soltorkade tomater. Lägg i en skål tillsammans med crème fraiche. Riv över skalet från en citron och pressa över citronsaft. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Salta och peppra kycklingen. Stek i stekpanna i olja och smör tills de får fin stekyta på båda sidor. Kycklingen ska inte vara genomstekt, bara får stekyta.
- Smörj in en ugnsform med smör. Lägg kycklingarna i ugnsformen och lägg på den örtiga crème fraicheröran så den täcker kycklingen.
- Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig.
Servera med ris. I detta recept ska du använda dig av färska örter. Något annat är inte att diskutera.