×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kyckling i örtig crème fraiche sås

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kyckling i örtig crème fraiche sås

  • 600. kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 5 dl. crème fraiche
  • 8 st. soltorkade tomater
  • 1 msk. libbsticka
  • 1 msk. dragon
  • 1 msk. timjan
  • 1 msk. persilja
  • 1 msk. oregano
  • 2 msk. basilika
  • 1 tsk. kryddsalvia
  • 1 tsk. rosmarin
  • Skalet från 1 citron
  • Saften från 1/2 citron

Kyckling i örtig crème fraiche sås är enkel och god att tillaga. Men se till att använda färska örter!

Kyckling i örtig crème fraiche sås

Så här gör du kyckling i örtig crème fraiche sås

  1. Hacka libbsticka, dragon, timjan, rosmarin, persilja, oregano, basilika och kryddsalvia. Hacka sedan 8 st. soltorkade tomater. Lägg i en skål tillsammans med crème fraiche. Riv över skalet från en citron och pressa över citronsaft. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Salta och peppra kycklingen. Stek i stekpanna i olja och smör tills de får fin stekyta på båda sidor. Kycklingen ska inte vara genomstekt, bara får stekyta.
  3. Smörj in en ugnsform med smör. Lägg kycklingarna i ugnsformen och lägg på den örtiga crème fraicheröran så den täcker kycklingen.
  4. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig.

Servera med ris. I detta recept ska du använda dig av färska örter. Något annat är inte att diskutera.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *