Ingredienser
4 portioner
Guacamole
- 3 st. avokado
- Saften från 1/2 lime
- 1 st. schalottenlök
- 1 st. tomat
- 3 st. finhackade bitar av inlagd jalapeños
- Koriander
- Salt
Guacamole till tacos är ju en klassiker. Men självklart kan du servera den till grillat, som fyllning i baguetter eller i hamburgare. Ja den passar som dipp också!

Så här gör du guacamole
- Gröp ur avokadon från sitt skal. Finhacka avokadon och lägg i en bunke tillsammans med pressad lime. Rör om tills du får en slät textur.
- Hacka lök, tomat och jalapeños. Addera till avokadoröran och rör om.
- Smaka av med koriander och salt.
Det kan inte bli bättre än såhär. Mängden koriander bestämmer du själv. Vill du ha mer hetta, så lägger du i mer jalapeños. Det går bra att utesluta den helt om så önskas, men jalapeños ger samtidigt en god smak. När du testat detta recept så kommer du aldrig mer vilja köpa den färdiga guacamolen från butikshyllan. Den är verkligen jättedålig om du frågar mig!