×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Fetaostfyllda lammfärsbiffar

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Lammfärsbiffar

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk creme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rosmarin
  • Skalet från riven citron
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Peppar

Kall sås

  • 5 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
  • 1/2 pressad citron
  • Salt
  • Peppar

Fetaostfyllda lammfärsbiffar fungerar till så mycket. Idag serverar jag dem med en kall sås på crème fraiche, citron, honung och potatisgratäng.

Så här gör du

I en bunke så blandar du ägget, grädden, crème fraiche (går att byta ut mot turkisk yoghurt), finsmulad fetaost, honung, finhackad rosmarin, vitlök, citronskal, salt och peppar. Det är okej att översalta och peppra blandningen något, för när väl lammfärsen blandas i så kommer dessa smaker att sätta sig. När du blandat i lammfärsen så är det alltid en god idé att smaka av. Om du har problem med att smaka av rå färs, så forma en liten köttbulle och stek i pannan. Saknar du något i smak? Ja då lägger du i det i färsen, innan du steker lammfärsbiffarna i olivolja och smör.

Den kalla såsen gör du på crème fraiche, pressad citronsaft, honung, salt och peppar. Det går alldeles utmärkt att byta ut crème fraiche mot turkisk yoghurt. Känns såsen för tjock så späder du ut den med en gnutta vatten.
Jag serverade mina lammfärsbiffar med en färdigköpt potatisgratäng. Att göra egen potatisgratäng är alltid det bästa, men nu hade jag en färdigköpt i kylen och de fungerar bra också emellanåt. Se bara till att krydda upp den med lite extra grädde, ost och eventuellt salt, peppar och finhackad vitlök.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *