Ingredienser
6-8 portioner
Drottningspaj – smuldeg
- 1+1/2 dl. vetemjöl
- 1+1/2 dl. havregryn
- 1/2 dl. strösocker
- 125 g. smör
- 1 nypa flingsalt
Drottningspaj – fyllning
- 5 dl. hallon
- 5 dl. blåbär
- 1 dl. strösocker
- 1 msk. poatismjöl
Drottningpaj – Recept på paj med hallon och blåbär. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Så här gör du drottningpaj
- Smörj en ugnsfast form i smör
- Fördela bären i botten på formen.
- Blanda socker med potatismjöl väl och strö över bären.
- Blanda smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt för hand eller i matberedare, så det bildas smulor. Strö pajsmulet ovanför bären jämt fördelat.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 25-30 minuter.
Servera din paj ljummen tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås. En dricka god kopp kaffe till är inte fel heller.