Drottningpaj – Recept på paj med hallon och blåbär. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Så här gör du drottningpaj

  1. Smörj en ugnsfast form i smör
  2. Fördela bären i botten på formen.
  3. Blanda socker med potatismjöl väl och strö över bären.
  4. Blanda smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt för hand eller i matberedare, så det bildas smulor. Strö pajsmulet ovanför bären jämt fördelat.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 25-30 minuter.

Servera din paj ljummen tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås. En dricka god kopp kaffe till är inte fel heller.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked6-8 portioner

Drottningspaj – smuldeg

  • 1+1/2 dl. vetemjöl
  • 1+1/2 dl. havregryn
  • 1/2 dl. strösocker
  • 125 g. smör
  • 1 nypa flingsalt

Drottningspaj – fyllning

  • 5 dl. hallon
  • 5 dl. blåbär
  • 1 dl. strösocker
  • 1 msk. poatismjöl
Skriv ut receptet