×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Baconsalt är recept på krydda du inte visste att du behövde

Ingredienser

kniv-gaffel-skedBaconsalt

  • 140 g. bacon
  • 0,7 dl. flingsalt

Baconsalt är recept på krydda du inte visste att du behövde förens nu.

Baconsalt.

Så här gör du baconsalt

  1. Lägg bakplåtspapper på en ungsform och placera ut baconskivorna.
  2. Tillaga baconet på 170 grader i ca. 30 minuter eller tills baconet är krispigt. och en aningens hård.
  3. När baconet är klart, så lägger du det för att svalna helt på ett papper så allt fett kan sugas upp av pappret.
  4. Lag baconet i en mortel och mortla tills det blir som brödsmulor.
  5. Addera saltet och mortla så det blir en jämn fördelning av baconet och saltet.
  6. Lägg baconsaltet i en glasburk med lock och ställ in i kylskåpet tills det är dags att använda den.

Vad kan du då använda baconsaltet till? Jag tänker till all sorts kryddning av exempelvis kött, kyckling, fisk, pastarätter, rostad potatis, såser… Att använda det i en rubb tillsammans med andra kryddor fungerar fint också. Förvara baconsaltet i kylskåpet så håller det sig länge. 3-4 månader borde inte vara några problem. Vad använder du ditt baconsalt till? Skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *