×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Baconbomb som kan explodera

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Baconbomb

  • 2 paket bacon
  • 150 g. riven ost
  • Potatismos
  • ½ dl. persilja

Baconbomb som kan explodera? Lugn, din ugn klarar sig och baconbomben kommer imponera på dina vänner! Sa jag att den är god också?

Så här gör du baconbomb

  1. Lägg plastfolie på en jämn arbetsyta. Placera baconskivorna i rad och så de täcker varandra något.
  2. Bred ut ett lager potatismos så det täcker ca. 1/3 av baconet. Strössla på finhackad persilja efter önskad mängd ovanpå potatismoset.
  3. Lägg avslutningsvis på den rivna osten. Vilken ost du ska välja är helt upp till dig. Allt från riven prästost till mozzarella eller parmesan passar fint. Välj din favoritost helt enkelt!
  4. Med hjälp av plastfolien så rullar du allt tills du får formen av en baconrulle. Eller baconbomb som jag vill kalla det!
  5. Placera baconbomben i en ugnsfast form och grädda i ugnen på 220 grader i ca. 20 minuter.

Din baconbomb kan med fördel även tillagas på grillen, då du adderar härlig rök och grillsmak. Då baconbomben kan ”explodera” så är det en fördel att lägga den i en värmetålig form och inte direkt på själva grillgallret. Se till att lägga grillkol endast på ena sidan så baconbomben kan tillagas på indirekt värme. Servera exempelvis med en god köttbit, grönsaker och slungad bearnaisesås.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *