Superenkel glass som alla lyckas med! Vad du väljer för frukter eller bär är helt upp till dig. Hallon, jordgubb, blåbär, mango eller varför inte en blandning av alla?

Så här gör du superenkel glass

  1. Lägg valfria bär eller frukter i en djup skål och mosa dem grovt. Om de är djupfrysta så låter du dem tina tills dess att du kan mosa dem.
  2. Blanda bären med yoghurt, florsocker och honung ordentligt.
  3. Ställ in i frysen i ca. en och en halv timma. Rör om glassen med jämna mellanrum.

Detta är verkligen en superenkel glass som alla lyckas med! Vad du väljer för frukter eller bär är helt upp till dig. Hallon, jordgubb, blåbär, mango eller varför inte en blandning av alla? Tänk på att om glassen får frysa för länge så blir den isig och hård. Då behöver du tina upp den i rumstemperatur en stund innan servering. Min snabbglass passar perfekt för varma sommardagar, eller som svalkande efterrätt när du ätit en kryddstark middag.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4-6 portioner

Superenkel glass

  • 500 g. naturell yoghurt
  • 200 g. bär
  • 1 dl. florsocker
  • 1 msk. flytande honung
Skriv ut receptet