×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Räkröra till räkmacka, bakad potatis, korv eller fisk

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Räkröra

  • 500 g. oskalade räkor
  • 75 g. caviar röd rom
  • 3 dl. crème fraiche
  • 1 dl. majonnäs
  • 2 msk. finhackad gräslök
  • 1 msk. dill
  • 1/2 tsk. kaviar på tub
  • Saften från 1/2 citron
  • Salt
  • Svartpeppar

Räkröra till räkmacka, bakad potatis, korv eller fisk är god och enkel att tillaga. Behöver jag säga att den är bättre än fabriksröran du köper i butiken?

Räkröra till räkmacka, bakad potatis, korv eller fisk.

Så här gör du räkröra till räkmacka, bakad potatis, korv eller fisk

  1. Lägg creme fraishe och majonnäs i en skål och blanda dem.
  2. Tillsätt gräslök, dill, citronsaft och en gnutta caviar på tub. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar. Var lite återhållsam med saltet då romen har sälta i sig.
  3. Lägg i romen och blanda runt varsamt.
  4. Avsluta med att försiktigt blanda i de handskalade räkorna.

Servera räkröra till räkmacka, bakad potatis, korv eller fisk. Jag kan lova att det är enkelt och mycket godare än den färdigköpta från butiken. En gnutta caviar på tub gör stor skillnad. Men ha inte i för mycket, då caviaren inte ska ta överhand. Viktigt med en god räkröra är att hela tiden smaka av. Vill du ha i mer dill eller kanske citronsaft, ja då har du i det. Gör den till din egna och imponera på din familj eller dina vänner.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *