Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
- 4 st. medelstora rödlökar
- 1 dl. ättika på 12%
- 2 dl. strösocker
- 3 dl. vatten
Picklad rödlök – så här gör du gott hållbart tillbehör!
Så här gör du picklad rödlök
- Skala löken och skär i tunna strimlor.
- Koka upp socker, vaten och ättika i en kastrull tills tills sockret har löst upp sig. Rör om under tiden. När sockret löst upp sig så låter du lagen svalna.
- Lägg den strimlade löken i en glasburk som du steriliserat och häll över den svalna lagen.
- Ställ in i kylskåpet och låt den kallna helt.
Servera din picklade rödlök till exempelvis hamburgare, grillat kött och tacos. Steriliserar du glasburken i ugnen, så håller sig den picklade rödlöken mycket längre i kylskåpet. Sterilisera glasburken gör du genom att ställa in den på 125 grader i ugn i ca. 10 minuter. Jag kan lova att din picklade rödlök går fort åt och du kommer vilja göra den om och om igen.
hur länge är läng? veckor månader?
Hej.
Ett par veckor ska inte vara några problem, men som alltid är det värt att lukta och smaka om den fått stå en längre tid i kylskåpet.