×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Picklad rödlök – Så här gör du gott hållbart tillbehör!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Picklad rödlök

  • 4 st. medelstora rödlökar
  • 1 dl. ättika på 12%
  • 2 dl. strösocker
  • 3 dl. vatten

Picklad rödlök – så här gör du gott hållbart tillbehör!

Picklad rödlök - Så här gör du!

Så här gör du picklad rödlök

  1. Skala löken och skär i tunna strimlor.
  2. Koka upp socker, vaten och ättika i en kastrull tills tills sockret har löst upp sig. Rör om under tiden. När sockret löst upp sig så låter du lagen svalna.
  3. Lägg den strimlade löken i en glasburk som du steriliserat och häll över den svalna lagen.
  4. Ställ in i kylskåpet och låt den kallna helt.

Servera din picklade rödlök till exempelvis hamburgare, grillat kött och tacos. Steriliserar du glasburken i ugnen, så håller sig den picklade rödlöken mycket längre i kylskåpet. Sterilisera glasburken gör du genom att ställa in den på 125 grader i ugn i ca. 10 minuter. Jag kan lova att din picklade rödlök går fort åt och du kommer vilja göra den om och om igen.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *