×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Podden om Hantverksbira – ölpodden om öl

Podden om Hantverksbira - ölpodden om öl som du inte ska missa.

Podden om Hantverksbira – ölpodden om öl som du inte ska missa.

Jag vill tipsa dig om en ölpodd som jag gillar. Den heter Podden om Hantverksbira och drivs av ölälskaren Victor Nordenberg. Den är från början sprungen ur en blogg som startades till Gbg Beer Week 2022. Scenen kring hantverksöl hade givit Victor så mycket glädje, så av den anledningen ville han ge någonting tillbaka. Genom att börja skriva om Gbg Beer Week, så blev det hans första bidrag att sprida ölkultur. Men han insåg snabbt att om han ska nå ut till fler, så behövde han även närvara på sociala medier.

Instagramkontot Hantverksbira skapades och har utvecklats till att sprida budskapet om just hantverksöl. Det ena ledde till det andra och Podden om Hantverksbira föddes. Första avsnittet publicerades 12 juni 2022. Den spelades in i sidekick-Johans klädkammare. Sidekick-Johan medverkar i 15-20% av poddavsnitten.

Victors ölpodd är en bred podcast som berör flera aspekter av och kring hantverksöl. Några teman har exempelvis varit om ölprovningar, ölglas, festivaler, bryggeribesök och collabs med andra poddar. I podden finns medverkande personer som exempelvis Glenn Hysén och Peter Iwers från Odd Island Brewing. För att bara nämna några ytterst få exempel.

Du hittar podden där poddar finns, som exempelvis på Spotify. Det är där som jag brukar lyssna. Men det finns också en hemsida och den hittar du här. Hantverksbira finns på Instagram och YouTube.

Podden om Hantverksbira – Nu medverkar även jag i podden.

Vill du lyssna på avsnittet där jag medverkar? Här lyssnar du när jag och Victor har ett trevligt samtal tillsammans.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *