×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Zoller Hof Export Festbier från Brauerei Zoller-Hof

Zoller Hof Export Festbier från Brauerei Zoller-Hof är trevlig oktoberfestöl.

Om ölen

Producent: Brauerei Zoller-Hof.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Dortmunder.
Styrka: 5,3%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 3 september 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1657.
Pris vid inköp: 22,50 kr.
Serveringstemperatur: 4-8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Zoller Hof Export Festbier från Brauerei Zoller-Hof är trevlig oktoberfestöl.

När jag skriver denna recensionen, så är det lite mindre än en månad kvar till oktober. Ja den månaden som många förknippar med oktoberfest. Men enligt tradition så infaller oktoberfest i slutet av september och början av oktober i München. Oktoberfesten arrangerades för första gången redan 1810. På Wikipedia finns det en artikel om detta för dig som vill läsa mer. Men här ska vi istället fokusera på Zoller Hof Export Festbier. Det är nämligen ett av alla bidrag till oktoberfestöl som produceras runtom i världen. Även om just denna ölen är tysk, så är det inte bara tyskar som producerar sk. oktoberfestöl.

Utseende

Zoller Hof Export Festbier har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig frisk doft av ljust bröd, lite citrus och svag ton av honung. Det är en enkel men förhållandevis balanserad doft.

Smak

Maltig frisk smak av ljust bröd, lite citrus och ton av honung. Men det finns även en kryddighet i smakbilden. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns. Det är även en lite metallisk ton långt bak i eftersmaken.

Betyg

Zoller Hof Export Festbier är en relativt trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller ännu hellre till mat. Till just maten tänker jag att husmanskost lämpar sig fint. Eller varför inte till kräftskivan? Men köper jag den igen? Det kan jag nog tänka mig att göra, speciellt om jag ska bjuda på en egen oktoberfest.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *