×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Zinnebir från Brasserie De La Senne saknar wow-faktorn

Zinnebir från Brasserie De La Senne saknar wow-faktorn.

Om ölen

Producent: Brasserie De La Senne.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk Ale.
Styrka: 5,8%.
Flaskans bäst före: Januari 2018 (provsmakas 2 juni 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1461.
Pris vid inköp: 24,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Inget jag skulle lagra.

Zinnebir från Brasserie De La Senne saknar wow-faktorn.

Zinnebir från Brasserie De La Senne har typiska belgiska smaker. Det är en helt okej öl av stilen belgisk ale, men den ger mig inga större habegär eller någon wow-faktor. Kanske det kan vara en öl för dig, men själv väljer jag fortsättningsvis andra öler från Belgien.

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Jäst doft av omogen frukt, gräs och örter. Det är en helt okej doft, men inget som gör mig exalterad. Det finns en kärvhet över doften.

Smak

Jäst smak av omogen frukt, gräs och örter med markerad efterbeska. Smaken är rätt trevlig, smakar som en typisk belgisk öl, men har ingen wow-faktor över sig.

Betyg

Zinnebir är helt ok öl som passar att dricka som sällskapsdryck eller kanske ännu bättre till mat som grillat kött, kyckling eller varför inte asiatisk mat? Den har klassiska belgiska smaker men inget som ger den där belgiska wow-faktorn. Köper jag den igen? Antagligen inte.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *