×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Zeunerts Original från Kopparbergs Bryggeri

Zeunerts Original från Kopparbergs Bryggeri får mig inte att hoppa av lycka.

Om ölen

Producent: Kopparbergs Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,3%.
Flaskans bäst före: Januari 2021 (provsmakas 19 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1426.
Pris: 9,40 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Zeunerts Original från Kopparbergs Bryggeri får mig inte att hoppa av lycka.

Öl från Kopparbergs Bryggeri har aldrig imponerat på mig. Undantaget är väl Sofiero 3,5%. Du hittar alla mina recensioner från bryggeriet här. Vad tycker jag då om Zeunerts Original? Ja den får mig ju inte att studsa av lycka…

Utseende

Zeunerts Original har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig lite sur doft av knäckebröd, kryddor och honung. Men det är även ton av använd disktrasa över doften. Det är en okej doft men exalterad blir jag inte.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, kryddor, citrus och sötma från honung med markerad beska och lite söt eftersmak av knäckebröd och honung. Tycker den är lite obalanserad och tråkig smak.

Betyg

Zeunerts Original dricker du som sällskapsdryck. Till mat kan husmanskost, rätter av korv och hamburgare passa. Ja kanske även en het asiatisk gryta. Men köper jag den igen? Alltså det lär inte ske. Men nån total katastrof är det inte tal om. Men hoppa av lycka gör jag som sagt inte.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *