×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Wizard Gramoballoophone är välsmakande öl

Wizard Gramoballoophone är välsmakande öl av stilen berliner weisse.

Om ölen

Producent: Mikrofonbryggeriet/Morgondagens Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Berliner weisse.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: Augusti 2021 (provsmakas 5 oktober 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11139.
Pris vid inköp: 44,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Wizard Gramoballoophone är välsmakande öl av stilen berliner weisse.

När det kommer till öl av syrlig karaktär, så är belgarna mästarna på detta enligt mig. Dock är det inte stilen berliner weisse de vanligtvis brygger. Ett av få svenska bryggerier som ligger i närheten av att brygga syrlig öl som belgarna är i min mening Brekeriet. Vad gäller Wizard Gramoballoophone så har den en trevlig syrlighet kombinerat med bra smak. Med det sagt så finns det härmed ytterligare ett bryggeri som verkar veta hur en öl med syrlig karaktär ska smaka.

Utseende

Wizard Gramoballoophone har en oklar färg av blodapelsin med obefintlig skumkrona som läggs som en vit ring runt glaskanten.

Doft

Här upplever jag en jäst lite syrlig doft av främst hallon men även passionsfrukt och godis. Bryggeriet menar det ska finnas doft av hallon, mango och passionsfrukt, men jag tycker hallondoften tar överhand. Mango är ingen doftnyans som jag hittar faktiskt.

Smak

Jag tycker det finns en jäst lite syrlig smak av hallon och passionsfrukt. Precis som med doften så kan jag inte identifiera någon smak av mango. Den smakar som en syrlig saft med inslag av laktos. Det finns även en känsla av saltsyrligt godis. Det är på det stora hela en god balanserad smak.

Betyg

Wizard Gramoballoophone är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Jag tycker den är svår att placera till mat. Köper jag den igen? Det kan jag absolut tänka mig att göra, eftersom jag tycker den smakar bra. Kanske jag dock kan tycka den är något dyr.

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *