×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Winter Special från Brygghuset Finn smakar apelsin

Winter Special från Brygghuset Finn.

Om ölen

Producent: Brygghuset Finn.
Land:
Sverige.
Ölstil: Brown Ale.
Styrka: 6,2%
Flaskans bäst före: Mars 2018 (provsmakas 29 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11274.
Pris: 24,70 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras enligt mig.

Winter Special från Brygghuset Finn smakar apelsin och jul. Betyder det att den är god?

Brygghuset Finn skriver på sin hemsida att historien börjar vid skolbänken. Det började som en kurs i entreprenörskap vid Lunds Tekniska Högskola för studiekamraterna Petter och Simon. Som en del av kursen skulle det skrivas en affärsplan för ett fiktivt företag. För Petter och Simon var det självklart att det fiktiva företaget skulle vara ett bryggeri!

Den resterande historien om Brygghuset Finn får du läsa mer om på deras hemsida. Själv har jag redan läst klart och håller min kalla Winter Special i ena handen och kapsylöppnaren i den andra. Ölglaset står framför mig, så vad är det jag väntar på egentligen? Ni vill väl ha svaret på vad jag tycker!

Utseende

Rödbrun färg med beige skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut?Ja lite kan jag tycka den gör, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Frisk och fruktig doft av apelsin, kavring, kryddor, russin, nötter och knäck.

Smak

Fruktig smak av apelsin, kavring och kryddor sammanbakat med en tydlig beska och en liten bränd eftersmak. Jag tycker det finns en lite spretig obalans i smaken. Ölet ger en muntorrhet.

Betyg

Winter Special från Brygghuset Finn är överlag en rätt trevlig öl, men inget som är i världsklass. Apelsinsmaken är intressant och det finns en julsmak som passar till chokladdessert, frukter eller som sällskapsöl med nötter enligt mig. Jag vill ha något att tugga på när jag dricker den, vilket märktes när jag tog fram jordnötterna. Detta är ingen öl jag dricker till julmaten.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *