×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Winter Mocha Porter från Ballast Point Brewing

Winter Mocha Porter från Ballast Point Brewing är en lite tunnare porter.

Om ölen

Producent: Ballast Point Brewing.
Land:
USA.
Ölstil: Porter.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: Augusti 2020 (provsmakas 4 januari 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11179.
Pris vid inköp: 25 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Tror inte jag skulle lagra denna.

Winter Mocha Porter från Ballast Point Brewing är en lite tunnare porter.

Ballast Point är ett brygger som jag tycker håller en hög lägstanivå. Winter Mocha Porter är inget undantag och både doften och smaken är trevlig. Detta är en lite tunnare porter och det speglar sig i alkoholstyrken. Ibland måste det inte vara en käftsmäll, även om jag uppskattar det i en stout eller porter. Det finns trots detta ändå en komplex doft och smak.

Utseende

Svart färg med ljusbrun tjock skumkrona.

Doft

Rostad bränd doft av främst choklad och kaffe, men även nötter, lakrits och torkad frukt. Tycker mig finns en ton av vanilj. Det är en trevlig balanserad doft.

Smak

Rostad bränd smak av choklad, kaffe, nötter, vanilj, lakrits och torkad frukt. Beskan är markerad med eftersmak av kaffe och choklad. Det är en trevlig och balanserad smak. Kanske den är något tunn och jag saknar lite tyngd och kropp. Men det speglar sig i alkoholstyrkan och det är nog bryggeriets mening att den ska vara lite lättare.

Betyg

Winter Mocha Porter är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Köper jag den igen? Det kan jag tänka mig, eftersom det är en trevlig doft och smak.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *