×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Westvleteren 8 från Westvleteren Abdij St. Sixtus

Westvleteren 8 från Westvleteren Abdij St. Sixtus är komplex och smakfull öl.

Om ölen

Producent: Westvleteren Abdij St. Sixtus.
Land:
Belgien.
Ölstil: Dubbel.
Styrka: 8%.
Burkens bäst före: November 2023 (provsmakas 21 augusti 2021).
Pris vid inköp: 155 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Westvleteren 8 från Westvleteren Abdij St. Sixtus är komplex och smakfull öl.

Då var det dags att recensera öl från det belgiska bryggeriet Westvleteren Abdij St. Sixtus. Westvleteren 8 heter ölen och är av ölstilen dubbel. Det är en öl som bryggs av munkar. Som rubriken redan antyder så har ni här en komplex men samtidigt smakfull öl. Vill du läsa fler recensioner från bryggeriet, så hittar du dom här.

Utseende

Westvleteren 8 har en oklar rödbrun på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Jäst doft av främst torkad frukt. Men det finns även doftnyans av mörkt socker, karamell, likörgodis, kryddor, svag chokladton, vanilj, någon slags soja samt nötter. Alltså det är en trevlig och komplex doft.

Smak

Jäst smak av främst torkad frukt och plommon. Men det finns även smak av mörkt socker, nötter, likörgodis, anis och karamell. Beskan är markerad med eftersmak av torkad frukt. Men det är även en svag alkoholton. När ölen blir mer tempererad, så upplever jag att det framträder en liten ton av mörk choklad i eftersmaken. Ölet ger en torr munkänsla.

Betyg

Westvleteren 8 är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Alltså provar med en bit hårdost och kombinationen är mycket bra. Det är en väldigt balanserad men samtidigt komplex öl. Men köper jag den igen? Det kan jag absolut tänka mig att göra. Det är en bra balans med fina smaker. Gott!

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *