×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Weihenstephaner 1516 Kellerbier

Weihenstephaner 1516 Kellerbier passar främst till måltiden.

Om ölen

Producent: Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Kellerbier.
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: Februari 2023 (provsmakas 7 maj 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1059.
Pris vid inköp: 22,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Weihenstephaner 1516 Kellerbier passar främst till måltiden.

Öl från det tyska bryggeriet Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan tycker jag håller en hög lägstanivå. Åtminstone de öler jag testat hittills. Men jag tycker Weihenstephaner 1516 Kellerbier också håller en hög lägstanivå.

Utseende

Weihenstephaner 1516 Kellerbier har en oklar gulorange färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Doft av bröd, lite citrus och honung.

Smak

Maltig smak av bröd, citrus, örter och honung. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men eftersmaken tycker jag även håller en smaknyans av marmelad.

Betyg

Weihenstephaner 1516 Kellerbier är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till många olika maträtter. Exempelvis rustika rätter av korv och fläsk. Men även silltallriken kan passa som ytterligare exempel. Alltså jag tycker det främst är en matöl. Men köper jag den igen? Ja det kan jag tänka mig att göra. Eftersom det smakar bra.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

1 kommentar

    1. Rickard Lindholm skriver:

      Jag tyckte att denna öl blev ännu godare när jag provade att dricka den lite mindre kall. Jag har en källare där det alltid är ca 12-14 grader. Så jag provade att ställa ner en där bland mina trappistöl. Det är ju ändå en källaröl, så den kanske kommer till sin rätt efter ett besök i källaren tänkte jag. 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *