×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Wättle Hemvändningen Julöl

Wättle Hemvändningen Julöl från Wättle Brygghus är ölen att dricka som sällskapsdryck, till julbordet, ostar eller till en bit choklad.

Om ölen

Producent: Wättle Brygghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Brown ale.
Styrka: 5,2%.
Bäst före: September 2024 (provsmakas 7 november 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 35265.
Pris vid inköp: 28,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl som jag skulle lagra.

Wättle Hemvändningen Julöl från Wättle Brygghus

När jag testar Wättle Hemvändningen Julöl, så är detta den första ölen jag testar från Wättle Brygghus. Men jag tänker att det inte är den sista. För detta är en trevlig öl. När jag recensera fler öl från bryggeriet, så kommer du hitta dem samlade här.

Utseende

Wättle Hemvändningen Julöl har en mörkt röd på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av mörkt bröd, torkad frukt, kryddor, nötter samt en kaffeton.

Smak

Maltig rostad smak av mörkt bröd, torkad frukt, en slags kryddighet, nötter och kaffekaraktär. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Upplever en uns bitterhet i eftersmaken.

Betyg

Wättle Hemvändningen Julöl från Wättle Brygghus är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, till choklad eller ostar. Men även julmaten passar den såklart. Köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra. Eftersom det smakar trevligt.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *