×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Vreta Kloster Trippel är en helt okej öl

Vreta Kloster Trippel är en helt okej öl. Men köper den igen gör jag inte.

Om ölen

Producent: Vreta Kloster Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Tripel.
Styrka: 9,2%.
Flaskans bäst före: Bäst före går ett att läsa (provsmakas 13 maj 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 35842
Pris vid inköp: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Vreta Kloster Trippel är en helt okej öl. Men köper den igen gör jag inte.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från bryggeriet, så hittar du dom här. Men innan du gör det, så ska du läsa vad jag tycker om Vreta Kloster Trippel. Som ni redan läst i den inledande rubriken, så är jag inte helt överväldigad över vad som erbjuds i flaskan.

Utseende

Vreta Kloster Trippel har en orangerödbrun färg med smutsvit lätt khakifärgad skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Jäst doft av frukt samt torkad frukt, godis, fruktbål, tuggummi och marmelad. Det är en godissockrig ton.

Smak

Jäst smak av torkad frukt samt frukt, kryddor, torkad banan och en godiston. Det är en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Det finns även en alkoholhetta som gör sig påmind i eftersmaken. Den alkoholhettan har en vodkakaraktär över sig.

Betyg

Vreta Kloster Trippel är inte riktigt min bild av en Tripel. Alltså jag är faktiskt inte jätteimponerad, men den är absolut inte jättedålig. Jag tycker den är obalanserad i sin smak och den spretar. Sen kan jag inte låta bli att få en vodkakänsla i eftersmaken. Alkoholtonen är för påträngande för min smak. Men köper jag den igen? Alltså det lär jag antagligen inte göra. Men till ostbrickan av hårdostar kan den passa om man ska matcha den till mat i någon form tänker jag. Testar med en bit hårdost och den kombon var inte så dum faktiskt.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *