×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Virginia Strawberry Hefeweizen från Lickinghole Creek Craft

Virginia Strawberry Hefeweizen från Lickinghole Creek Craft Brewery imponerar inte på mig.

Om ölen

Producent: Lickinghole Creek Craft Brewery .
Land:
USA.
Ölstil: Hefewizen.
Styrka: 5,5%.
Burkens bäst före: Saknas på burken (provsmakas 25 september 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 12692.
Pris vid inköp: 32,80 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Virginia Strawberry Hefeweizen från Lickinghole Creek Craft Brewery imponerar inte på mig.

Öl från Lickinghole Creek Craft Brewery har jag aldrig testat tidigare. Efter att nu ha testat bryggeriets Virginia Strawberry Hefeweizen, så lockar det mig inte att köpa fler öl från bryggeriet. Men vi får väl se vad framtiden säger om den saken. Nu ska ni i alla fall få läsa vad jag tycker om ölen. Som ni säkert förstår så är jag inte helt såld.

Utseende

Virginia Strawberry Hefeweizen har en oklar mörkare orange färg med gulvit skumkrona. Det är även en liten lätt rosa färg i skummet.

Doft

Doft av jordgubbar, koncentrerad saft, skumbanan, vetekrans, gräs och örter.

Smak

Maltig smak av jordgubbar, marmelad, vetekrans och örter. Beskan är markerad med eftersmak av jordgubbar och segt lösgodis. Men det är även en lite jäst ton. Alltså smaken är okej, men den saknar lite friskhet och fräschör. Den är lite instängd i sin smak. Jag tycker doften är bättre.

Betyg

Virginia Strawberry Hefeweizen från Lickinghole Creek Craft Brewery är ölen dy dricker som sällskapsdryck eller Aperitif. Till mat vet jag inte vad den skulle passa. Men köper jag den igen? Alltså tanken är någonstans god med ölen, men slutresultatet blev inte så bra enligt mig. Alltså jag vill inte köpa den igen. Den smakar inte illa på något vis, men den är inte fantastisk heller.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *