×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Veldensteiner Premium Pils

Veldensteiner Premium Pils från Kaiser Bräu GmbH & Co. KG

Om ölen

Producent: Kaiser Bräu GmbH & Co. KG.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,9%.
Bäst före: November 2023 (provsmakas 2 augusti 2022).
Systembolagets nr: 1230.
Pris vid inköp: 11,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Veldensteiner Premium Pils från Kaiser Bräu GmbH & Co. KG

Är verkligen Veldensteiner Premium Pils just en premium pilsner? Alltså att det är en pilsner råder det ingen tvekan om. Men speciellt premium tycker åtminstone inte jag att den är gällande burkens innehåll. Men smaken är som baken och här har ni min åsikt.

Utseende

Veldensteiner Premium Pils har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig ton av knäckebröd, citruston och en slags ton av kryddor eller örter. Men det finns även en aningens metallisk ton i doftbilden.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citruston samt ton av kryddor eller örter. Men det är även en metallisk ton. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Veldensteiner Premium Pils är en okej öl att dricka som sällskapsdryck eller till till all sorts mat. Men köper jag den igen? Det är ju alltid den återkommande frågan. Alltså den är varken bra eller dålig. Det är en pilsner i mängden tycker jag och svaret blir nej här. Den är inte speciellt premium om du frågar mig.

2,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *