×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Vanilla Guerilla

Vanilla Guerilla från Subbe Bryggeri är välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. En god öl i sig självt.

Om ölen

Producent: Subbe Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Syrlig öl.
Styrka: 5,5%.
Bäst före: Februari 2024 (provsmakas 23 juni 2023).
Systembolagets nr: 34542.
Pris vid inköp: 35,30 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Vanilla Guerilla från Subbe Bryggeri

Vanilla Guerilla från Subbe Bryggeri är en öl som jag tycker lämpar sig bäst att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Alltså detta är ingen öl som jag kanske parar ihop med mat, även om det säkert finns trevliga smakkombinationer. Men nästa gång du ska ha en bjudning, då kanske du ska servera denna som välkomstöl?

Utseende

Vanilla Guerilla har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut likt en dricka med mycket kolsyra.

Doft

Syrlig tropisk doft av ananas, mango, passionsfrukt, vanilj, sura nappar och marmelad.

Smak

Syrlig smak av ananas, mango, passionsfrukt och ton av vanilj. Det är lite saftkaraktär över smaken. Beskan är återhållsam med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Ölet ger en muntorrhet. Långt bak i eftersmaken upplever jag en nyans av vad jag vill få till att vara kiwi.

Betyg

Vanilla Guerilla från Subbe Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck i solen eller som aperitif. Till mat vet jag inte vad den kan passa. Men den är trevlig att dricka som den är och det är så jag väljer att dricka den. Köper jag den igen? Alltså det kan jag göra. Eftersom det är en trevlig öl.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *