×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Tynt Meadow English Trappist Ale – Mount St Bernard Abbey

Tynt Meadow English Trappist Ale från Mount St Bernard Abbey är välsmakande engelsk trappistöl.

Om ölen

Producent: Mount St Bernard Abbey.
Land:
England.
Ölstil: Strong Ale.
Styrka: 7,4%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 1 januari 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 11449.
Pris vid inköp: 36,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Tynt Meadow English Trappist Ale – Mount St Bernard Abbey är välsmakande engelsk trappistöl.

En trappistöl från England? Kan det verkligen stämma? Absolut och munkar från Leicestershire är de första i England som brygger en officiell trappistöl. Ölen som är av strong ale heter Tynt Meadow English Trappist Ale. Det framställs av Mount St Bernard Abbey. Men smakar den bra då? Det gör den!

Utseende

Oklar mörkt rödbrun färg med ljusbrun skumkrona som snabbt tunnas ut. En rejäl jästfällning lägger sig på glasets botten.

Doft

Jäst doft av torkad frukt, mörkt bröd, likörgodis, choklad, kaffe, örter och ton av nötter. Det är någon slags umamidoft. Men på det stora hela så är det en trevlig och komplex doft.

Smak

Jäst rostad bränd smak av torkad frukt, mörkt bröd, fruktkaka, choklad, vanilj, kaffe, örter och tobak med bitter ton och markerad beska. Eftersmaken är torkad frukt, choklad, kaffe och tonen av alkohol. Men eftersmaken har även i slutet en ton av lakrits. Det är en tydlig ton av alkohol, men den stör samtidigt inte heller. Det är en komplex och smakrik öl.

Betyg

Tynt Meadow English Trappist Ale är faktiskt en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Alltså det är en bra smak, men hade kanske viljat tona ner tonen av alkohol något. Men samtidigt ger den ölen dess kropp och egenhet också. Men köper jag den igen? Det kan jag tänka mig att göra eftersom det smakar bra. Provar med lite lagrad ost och det är en bra kombo, därav den passar fint till ostbrickan!

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

1 kommentar

    1. Rickard Lindholm skriver:

      Tycker också att det är en god öl. Drack den precis till hamburgare. Den passade utmärkt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *