×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Tuborg Guld från Carlsberg Sverige

Tuborg Guld från Carlsberg Sverige är ingen öl som jag köper igen.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,3%.
Burkens bäst före: Januari 2023 (provsmakas 11 september 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1423.
Pris vid inköp: 10,40 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Tuborg Guld från Carlsberg Sverige är ingen öl som jag köper igen.

Alltså vad ska man säga om Tuborg Guld egentligen? I min mening är det en öl i mängden av sk. industrilagers. Alltid uppskattas den väl av någon. Men som rubriken antyder, så är det ingen öl som jag köper igen. Vill du läsa mina tidigare recensioner från Carlsberg Sverige, så hittar du dom här.

Utseende

Tuborg Guld har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, citruston och en ton av vad jag uppfattar är någon slags svag honungskaraktär. Men tycker mig även finna en metallisk ton. Alltså det är en enkel doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citruston, ton av vad jag uppfattar är en krydda. Det finns en beska med eftersmak knäckebröd, citruston och någon slags honungskaraktär. Smaken är okej, men den saknar balans upplever jag.

Betyg

Tuborg Guld är en okej öl att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag, när man fixar med grillen eller att servera till all sorts mat. Alltså den är inte jättedålig, men heller inte fantastisk. Köper jag den igen? Nej det lär inte ske och som ni säkert redan har förstått. Men får jag den i handen, så kan jag väl dricka upp den ändå. Men det finns bättre öl av stilen tycker åtminstone jag.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Edward Smith skriver:

   Hade varit kul om du testat tuborg grøn:)

   Uppskattar din blogg och videos mycket för övrigt 👌

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Tack för fina ord! 🙂 Det värmer att höra! Ja där har du en öl jag borde skriva om. Lägger den på min ”att testa” lista, för den kan du förvänta dig en recension om. Skål!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *