×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Tuborg Grön från Carlsberg Bryggeri

Tuborg Grön från Carlsberg Sverige är ingen öl som jag köper igen. Men köper du den, så passar den till all sorts mat eller som sällskapsdryck

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 4,2%.
Burkens bäst före: Mars 2024 (provsmakas 4 oktober 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 1255.
Pris vid inköp: 10,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Tuborg Grön från Carlsberg Sverige är ingen öl som jag köper igen.

I min mening är Tuborg Grön från Carlsberg Bryggeri en öl i mängden av alla sk. industrilagers. Jag förstår att den uppskattas av många. Men som rubriken redan antytt, så är det ingen öl som jag köper igen. Vill du läsa mina tidigare recensioner från Carlsberg Sverige, så hittar du dom här.

Utseende

Tuborg Grön har en klar gyllengul färg med äggskalsvit skumkrona.

Doft

Maltig lite sur doft av disktrasa, brödkaraktär och någon slags citruskaraktär.

Smak

Maltig lite vattnig och tunn smak av bröd, en slags citruskaraktär. Det finns en liten beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men det är en nyans i eftersmaken som jag inte helt kan förlika mig med och som jag har svårt att sätta fingret på vad det är. 

Betyg

Tuborg Grön från Carlsberg Bryggeri är inte bra, men inte mega dålig heller. Den smakar inte så mycket och jag tycker smaken är bättre än doften. Även om jag inte är jätteexalterad där heller. Alltså jag dricker upp den ändå, men köper den igen lär jag inte göra. Men jag kan tro att den kan uppskattas av många. Denna kan du dricka som den är, eller till all sorts mat. Serverad med en rød pølse så blir det säkert okej.

2,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *